Urządzenia i Akcesoria
Penne w sosie serowo-śmietanowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
450 g wody
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
250 g makaronu, suchego, typu penne
-
150 g zielonego groszku, mrożonego częściowo rozmrożonego
-
100 g szynki gotowanej (opcjonalnie) pokrojonej w kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
348.4 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
1960.8 kJ /
468.6 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
56.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Fettucine Alfredo
25 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min