Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
6 - 8 liści bazylii, świeżej
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
2 - 4 ząbki czosnku (patrz wskazówka)
-
100 - 120 g oliwy z oliwek dobrej jakości
-
2 łyżeczki soli
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1200 g wody
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
ser parmezan, tarty ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1189.6 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
2633.5 kJ /
629.4 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35 min
Fettucine Alfredo
25 min
Penne puttanesca
50 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min