Risotto z groszkiem i miętą

Risotto z groszkiem i miętą

4.2 183 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
Miętowe purée z groszku
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    10 - 20 g
  • zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
    250 g
  • wody
    100 g
  • liści mięty, świeżych
    10 - 15 g
Risotto
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 g
  • oliwy z oliwek
    10 - 20 g
  • białego wina, wytrawnego
    200 g
  • ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
    250 g
  • wody
    450 g
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
    100 g
  • mięta, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420 kcal / 1758 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...