Urządzenia i Akcesoria
Pikantna pizza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
120 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki120 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
230 - 300 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry
-
210 g wody letniej
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
360 g mąki pszennej chlebowej360 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
mąka pszenna chlebowa, dodatkowa ilość do oprószenia blatumąka pszenna dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
230 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
6 czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 2 mm plastry
-
60 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1434.8 mg
Białko
26.1 g
Kalorie
2365 kJ /
565.2 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
56.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min