Pikantna pizza

Pikantna pizza

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    120 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 230 - 300 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry
  • 210 g wody letniej
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 360 g mąki pszennej
    360 g mąki pszennej chlebowej
  • 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • mąka pszenna dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    mąka pszenna chlebowa, dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 230 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
  • 6 czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 2 mm plastry
  • 60 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1434.8 mg
Białko 26.1 g
Kalorie 2365 kJ / 565.2 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 56.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...