
Urządzenia i Akcesoria
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
wody150 g
-
oleju20 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki pszennej300 g
-
soli1 łyżeczka
-
sera ementaler tartego (patrz wskazówka)200 g
-
cebule duże, pokrojone w cienkie plastry2
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ płaskiej łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek do skropienia (10-15 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
363.9 kcal /
1522.4 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
415.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1 godz. 30 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min