Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
TM6 TM5

Pizza genueńska z cebulą (fugazza)

4.8 (430 ocen)

Składniki

  • 150 g wody
  • 20 g oleju
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g sera ementaler, tartego (patrz wskazówka)
  • 2 cebule, duże, pokrojone w cienkie plastry
  • ½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • oliwa z oliwek, do skropienia (10-15 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1522.4 kJ / 363.9 kcal
Białko
15.3 g
Węglowodany
45.5 g
Tłuszcz
13.3 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
2.6 g
Sód
415.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy