Pizza genueńska z cebulą (fugazza)

Pizza genueńska z cebulą (fugazza)

4.8 476 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • wody
    150 g
  • oleju
    20 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
  • mąki pszennej
    300 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • sera ementaler tartego (patrz wskazówka)
    200 g
  • cebule duże, pokrojone w cienkie plastry
    2
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ płaskiej łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek do skropienia (10-15 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 363.9 kcal / 1522.4 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 415.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...