Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody
- 20 g oleju
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 200 g sera ementaler, tartego (patrz wskazówka)
- 2 cebule, duże, pokrojone w cienkie plastry
- ½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- oliwa z oliwek, do skropienia (10-15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1522.4 kJ / 363.9 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 415.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1hod. 30min
Pizza bianco ze szpinakiem
1h 10min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 Std. 40 Min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 Min
Cebulaki
1h 5min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1hod. 30min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 Std. 20 Min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 Min
Podhalańskie moskole
1 Std.