Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody
- 20 g oleju
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 200 g sera ementaler, tartego (patrz wskazówka)
- 2 cebule, duże, pokrojone w cienkie plastry
- ½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- oliwa z oliwek, do skropienia (10-15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1522.4 kJ / 363.9 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 415.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10min
Kołaczyki z bryndzą
1h 40min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45min
Cebulaki
1 godz. 5 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1j 55 menit
Quiche z resztkami serów
1h 50 min
Hiszpański omlet ziemniaczany
40min
Pikantna pizza
1h 30min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35 min
Focaccia z cebulą
2h 20min