Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g pomidorów, przekrojonych na pół
- 30 g oliwy z oliwek extra vergine
- ½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
150
g boczku, tłustego, w plastrach, pokrojonego w 1 cm słupki
lub 150 g pancetty, pokrojonej w 1 cm słupki - 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos puttanesca
45min
Sos arrabbiata
40min
Pasta à la Norma
50min
Spaghetti z kaparami i anchois
35min
Marynata tandoori
10 min
Risotto z wędzonym serem
30min
Penne puttanesca
50min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1h 5min
Sos romesco
1h 25min
Sambal oelek
15 Min
Sos paprykowy z salami
45min
Sos neapolitański
1 godz.