
Urządzenia i Akcesoria
Sos arrabbiata
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
800 g pomidorów bez skórki, przekrojonych na pół, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 łyżeczka papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
30 g oliwy z oliwek extra vergine
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
121 kcal /
506 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska