Sos arrabbiata

Sos arrabbiata

4.6 80 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji

Składniki

  • pomidorów bez skórki, przekrojonych na pół, np. San Marzano, Lima, malinowych
    800 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    40 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryczki chili, suszonej, w płatkach
    ½ - 1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek extra vergine
    30 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
    150 g pancetty, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • bazylii, świeżej tylko liście
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 121 kcal / 506 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...