Urządzenia i Akcesoria
Sos arrabbiata
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
800 g pomidorów bez skórki, przekrojonych na pół, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 łyżeczka papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
30 g oliwy z oliwek
-
150 g pancetty, pokrojonej w 1 cm kostkę150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
506 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos puttanesca
45 min
Remoulade
10 min
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
10 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Sos amatriciana
50 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Sos neapolitański
1 godz.
Sos pomidorowy
40 min