
Urządzenia i Akcesoria
Sos arrabbiata
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
pomidorów bez skórki, przekrojonych na pół, np. San Marzano, Lima, malinowych800 g
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczki chili, suszonej, w płatkach½ - 1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek extra vergine30 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
bazylii, świeżej tylko liście5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
121 kcal /
506 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska