Sos arrabbiata

Sos arrabbiata

4.6 83 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji

Składniki

  • 800 g pomidorów bez skórki, przekrojonych na pół, np. San Marzano, Lima, malinowych
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ - 1 łyżeczka papryczki chili, suszonej, w płatkach
  • 30 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g pancetty, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 121 kcal / 506 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...