Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
5 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
80 g wody letniej
-
¼ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
150 g mąki pszennej
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
⅓ łyżeczki soli
Nadzienie
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
75 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
15 g prażonej cebulki, gotowej
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
1 szczypta kminku, mielonego (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ⅓ łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
464.8 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
863.2 kJ /
206.3 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min