Urządzenia i Akcesoria
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
16 sztuk
Składniki
Ciasto
-
120 g wody
-
10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
220 g mąki pszennej
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
¼ - ½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
150 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
250 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
80 g sosu barbecue
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7.6 g
Kalorie
545.7 kJ /
130.3 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Pita
2 godz. 30 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min