
Urządzenia i Akcesoria
Minicalzone
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody220 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski10 g
-
soli1 łyżeczka
Nadzienie
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki170 g
-
szynki gotowanej pokrojonej na kawałki60 g
-
salami pokrojonego na kawałki60 g
-
pieczarek marynowanych60 g
-
pasty ajvar80 g
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
139 kcal /
582 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
0.9 g