
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 220 g wody
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 400 g mąki pszennej
- 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 1 łyżeczka soli
Nadzienie
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 170 g sera gouda pokrojonego na kawałki
- 60 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
- 60 g salami pokrojonego na kawałki
- 60 g pieczarek marynowanych
- 80 g pasty ajvar
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 139 kcal / 582 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Burger XXL
1 godz. 55 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min