Urządzenia i Akcesoria
Minicalzone
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
Ciasto
-
220 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
170 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
60 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
-
60 g salami pokrojonego na kawałki
-
60 g pieczarek marynowanych
-
80 g pasty ajvar
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6 g
Kalorie
582 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2u.
Małpi chlebek à la pizza
1u. 50min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1u. 50min
Mini focaccie
2u. 5min
Paluszki serowo-szynkowe
1u. 15min
Ślimaki na przerwę
2u. 15min
Hot dogi kibica
1u. 50min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2u. 50min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2u. 5min
Pizza „słońce”
1u. 45min
Pita
2u. 30min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3u. 40min