
Urządzenia i Akcesoria
Bułki łobuza i spółki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru trzcinowego1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu240 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej60 g
-
jogurtu naturalnego100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski50 g
-
soli½ łyżeczki
-
bazylii, suszonej1 - 2 szczypty
-
oregano, suszonego1 - 2 szczypty
Nadzienie
-
ketchupu łagodnego45 g
-
koncentratu pomidorowego25 g
-
soli1 - 2 szczypty
-
tymianku, suszonego1 szczypta
-
oregano, suszonego1 szczypta
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki200 g
-
salami w plastrach, pokrojonego w paski50 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w paski o dł. 2-3 cm60 - 70 g
-
żółtej papryki pokrojonej w paski o dł. 2-3 cm60 - 70 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania bułek1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
329 kcal /
1380 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
16.9 g
Węglowodany
32.7 g
Błonnik
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska