
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 100 g wody
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 60 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 100 g jogurtu naturalnego
- 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty bazylii, suszonej
- 1 - 2 szczypty oregano, suszonego
Nadzienie
- 45 g ketchupu łagodnego
- 25 g koncentratu pomidorowego
- 1 - 2 szczypty soli
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- 1 szczypta oregano, suszonego
- 200 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
- 50 g salami w plastrach, pokrojonego w paski
- 60 - 70 g czerwonej papryki pokrojonej w paski o dł. 2-3 cm
- 60 - 70 g żółtej papryki pokrojonej w paski o dł. 2-3 cm
- 1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 329 kcal / 1380 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Błonnik
- 2.3 g