
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaki na przerwę
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
15 sztuk
Składniki
Ciasto
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski60 g
-
mleka180 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru10 g
-
mąki pszennej230 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej100 g
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler170 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki50 g
-
oleju rzepakowego10 g
-
pieczarek przekrojonych na pół350 g
-
masła10 g
-
soli½ płaskiej łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
jajko roztrzepane, do posmarowania ślimaków1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
171 kcal /
716 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
18.9 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska