
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 180 g mleka
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 10 g cukru
- 230 g mąki pszennej
- 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 170 g sera żółtego pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler
- 50 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 10 g oleju rzepakowego
- 350 g pieczarek przekrojonych na pół
- 10 g masła
- ½ płaskiej łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 jajko roztrzepane, do posmarowania ślimaków
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 171 kcal / 716 kJ
- Białko
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Błonnik
- 1.2 g