
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaki na przerwę
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
15 sztuk
Składniki
Ciasto
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g
-
mleka180 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru10 g
-
mąki pszennej230 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej100 g
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler170 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki50 g
-
masła20 g
-
pieczarek przekrojonych na pół350 g
-
soli½ płaskiej łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
mąka pszenna do oprószenia
-
jajko roztrzepane, do posmarowania ślimaków1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
191 kcal /
799.1 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
19.9 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min