Ślimaki na przerwę
TM5 TM6

Ślimaki na przerwę

4.9 (264 oceny)

Składniki

Ciasto

  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 180 g mleka
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 10 g cukru
  • 230 g mąki pszennej
  • 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • ½ łyżeczki soli

Nadzienie

  • 170 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler
  • 50 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 350 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 10 g masła
  • ½ płaskiej łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ślimaków

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
716 kJ / 171 kcal
Białko
6.9 g
Węglowodany
18.9 g
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie