Ślimaki na przerwę

Ślimaki na przerwę

4.9 3.7K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
15 sztuk

Składniki

Ciasto
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    60 g
  • mleka
    180 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • cukru
    10 g
  • mąki pszennej
    230 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie
  • sera żółtego pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler
    170 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    50 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    350 g
  • masła
    10 g
  • soli
    ½ płaskiej łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • jajko roztrzepane, do posmarowania ślimaków
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 171 kcal / 716 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 18.9 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...