Urządzenia i Akcesoria
Ślimaki na przerwę
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
15 sztuk
Składniki
Ciasto
-
60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
180 g mleka
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
230 g mąki pszennej
-
100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
170 g sera żółtego pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler
-
50 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
20 g masła
-
350 g pieczarek przekrojonych na pół
-
½ płaskiej łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania ślimaków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7.2 g
Kalorie
799.1 kJ /
191 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 Std.
Hot-dogowe muffiny
2 Std.
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 Std. 50 Min
Pieczone pierożki z szynką
2 Std. 30 Min
Minicalzone
2 Std. 5 Min
Paluszki serowo-szynkowe
1 Std. 15 Min
Hot dogi kibica
1 Std. 50 Min
Bułki łobuza i spółki
1 Std. 55 Min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 Std. 50 Min
Pizza „słońce”
1 Std. 45 Min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 Min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 Std. 40 Min