Ślimaki na przerwę

Ślimaki na przerwę

4.9 3.8K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
15 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 180 g mleka
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 10 g cukru
  • 230 g mąki pszennej
  • 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie
  • 170 g sera żółtego pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler
  • 50 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 20 g masła
  • 350 g pieczarek przekrojonych na pół
  • ½ płaskiej łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania ślimaków

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 191 kcal / 799.1 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 19.9 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...