Rozeta pizzowa do odrywania

Rozeta pizzowa do odrywania

4.3 586 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 500 g mąki pszennej
  • 250 g wody
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru
Nadzienie
  • 1 cebula przekrojona na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 170 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
  • 170 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 85 g koncentratu pomidorowego
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki mleka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 418.7 kcal / 1751.8 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 52.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 927.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...