
Urządzenia i Akcesoria
Rozeta pizzowa do odrywania
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
500 g mąki pszennej
-
250 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta cukru
Nadzienie
-
1 cebula przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
170 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
-
170 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
85 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki cukru
-
1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 żółtko
-
2 łyżki mleka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
418.7 kcal /
1751.8 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
15.4 g
Węglowodany
52.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
927.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska