Urządzenia i Akcesoria
Rozeta pizzowa do odrywania
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
500 g mąki pszennej
-
250 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta cukru
Nadzienie
-
1 cebula przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
170 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
-
170 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
85 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki cukru
-
1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 żółtko
-
2 łyżki mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
927.3 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
1751.8 kJ /
418.7 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
52.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2h
Małpi chlebek à la pizza
1h 50min
Hot-dogowe muffiny
2h
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Rogaliki à la pizza
1h 5min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Paluszki serowo-szynkowe
1h 15min
Chlebek-choinka do odrywania
2h 10min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2h 10min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1h 50min
Pizza „słońce”
1h 45min