Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane à la caprese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 sztuk
Składniki
-
5 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g wody
-
3 jajka schłodzone
-
½ pomidora bez skóry (ok. 80 g, patrz wskazówka)
-
65 g sera mozzarella (½ kulki), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
-
5 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
202.2 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
320 kJ /
76.5 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 godz. 50 min
Imprezowa sałatka makaronowa
1 godz.
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min