Sałatka "Abecadło"

Sałatka "Abecadło"

4.3 103 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1500 g
  • oliwy z oliwek
    35 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • makaronu, suchego, krótkiego np. literki
    150 g
  • sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    120 g
  • ogórka pokrojonego na kawałki
    100 g
  • kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
    150 - 160 g
  • szynki drobiowej pokrojonej w 8-10 mm kostkę
    100 g
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    10 - 15 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    180 - 200 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • miodu, płynnego
    5 g
  • musztardy francuskiej (opcjonalnie)
    5 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • kiełków słonecznika
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 380 kcal / 1589.3 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 41.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 851.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...