
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka "Abecadło"
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
wody1500 g
-
oliwy z oliwek35 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
makaronu, suchego, krótkiego np. literki150 g
-
sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki50 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
ogórka pokrojonego na kawałki100 g
-
kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy150 - 160 g
-
szynki drobiowej pokrojonej w 8-10 mm kostkę100 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego10 - 15 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół180 - 200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
miodu, płynnego5 g
-
musztardy francuskiej (opcjonalnie)5 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
kiełków słonecznika4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
380 kcal /
1589.3 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
18.1 g
Węglowodany
41.1 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
851.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska