Jajka faszerowane korniszonami

Jajka faszerowane korniszonami

3.9 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk

Składniki

  • 400 g wody
  • 6 jajek
  • 30 g ogórków konserwowych osuszonych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g majonezu
  • 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprz, mielony
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 69 kcal / 291 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 0.7 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...