
Urządzenia i Akcesoria
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
5 g liści natki pietruszki, świeżych
-
30 g sera żółtego np. goudy, edamskiego, ementalera, pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g oleju
-
300 g pomidorów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki cukru
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
120 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1 puszka)
-
2 jajka
-
2 tortille kukurydziane
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm półplastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
535.5 kcal /
2240.5 kJ
Białko
18.6 g
Tłuszcz
36.1 g
Węglowodany
40.9 g
Błonnik
13.8 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
1113.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska