Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem

Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem

4.9 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 5 g liści natki pietruszki, świeżych
    5 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 30 g sera żółtego np. goudy, edamskiego, ementalera, pokrojonego na kawałki
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
  • 20 g oleju
  • 300 g pomidorów pokrojonych w 2 cm kostkę
    300 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • ¼ łyżeczki cukru
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 120 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1 puszka)
  • 2 jajka
  • 2 tortille kukurydziane
    2 tortille pszenne
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm półplastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 535.5 kcal / 2240.5 kJ
Białko 18.6 g
Tłuszcz 36.1 g
Węglowodany 40.9 g
Błonnik 13.8 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 1113.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...