![Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b171e0066391e30b2d44e6a16981a8e5/Derivates/e596a7184f401aeb29e6ef2829342277a99e978d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 80 g sera kremowego, twarogowego, Hochland®, Kanapkowy z szynką, podzielonego na kawałki
- 40 g ogórka kiszonego, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 180 g mleka
- 120 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżka masła, miękkiego
- 400 g wody
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia (opcjonalnie)
- 8 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2722.8 kJ / 650.8 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 587.1 mg