Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym

Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym

4.8 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 80 g rzodkiewek przekrojonych na pół
  • 80 g sera kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy z szynką, podzielonego na kawałki
  • 40 g ogórka kiszonego pokrojonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 180 g mleka
  • 120 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżka masła miękkiego
  • 400 g wody
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • pieprz czarny, mielony (opcjonalnie) do oprószenia
  • 8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego, do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 587.1 mg
Białko 32 g
Kalorie 2722.8 kJ / 650.8 kcal
Tłuszcz 32.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Węglowodany 56.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...