Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
80 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
80 g sera kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy z szynką, podzielonego na kawałki
-
40 g ogórka kiszonego pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
180 g mleka
-
120 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżka masła miękkiego
-
400 g wody
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
pieprz czarny, mielony (opcjonalnie) do oprószenia
-
8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
587.1 mg
Białko
32 g
Kalorie
2722.8 kJ /
650.8 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
56.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min