Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy

Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy

4.3 213 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • sera żółtego pokrojonego na kawałki
    60 g
  • jajka
    4
  • szynki surowej, pokrojonej w kostkę (opcjonalnie)
    50 g
  • szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) drobno posiekanego
    1 - 2 łyżki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • białej fasoli, z puszki (w sosie pomidorowym, ok. 200 g, patrz wskazówka)
    ½ puszki
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 152 kcal / 639 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...