Urządzenia i Akcesoria
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk
Składniki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
60 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
50 g szynki surowej, pokrojonej w kostkę (opcjonalnie)
-
1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) drobno posiekanego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ puszki białej fasoli, z puszki (w sosie pomidorowym, ok. 200 g, patrz wskazówka)
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10 g
Kalorie
639 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Angielski brunch
50 min
Jajka z boczkiem i szpinakiem z Varomy; Fasola w sosie pomidorowym na ciepło
55 min
Croque Madame
35 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1 godz.
Mleko z miodem i czosnkiem
5 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Jajka sadzone na parze
15 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40 min