Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
TM6 TM5

Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy

4.3 (206 ocen)

Składniki

  • 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 60 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 50 g szynki surowej, pokrojonej w kostkę (opcjonalnie)
  • 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ puszki białej fasoli, z puszki (w sosie pomidorowym, ok. 200 g, patrz wskazówka)
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
639 kJ / 152 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy