Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą

Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje

Składniki

  • 220 g kapusty włoskiej bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 20 g masła
  • 220 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
  • 150 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 550 g wody
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • ¾ łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 280.2 kcal / 1172.3 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 640.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...