Boulettes de viande hachée à la sauce tomate

Boulettes de viande hachée à la sauce tomate

5.0 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 portions

Składniki

Boulettes de viande
  • 20 g de pain frais ou rassis, en morceaux
  • 40 g de lait
    40 g d'eau
  • 3 - 6 branches de persil plat frais effeuillé
  • 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 200 g de viande de bœuf hachée
  • 1 œuf
  • ¼ de c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir, moulu
  • un peu d'huile végétale pour graisser le Varoma
Sauce tomate et finition
  • 1 gousse d'ail
  • 25 - 40 g d'oignon coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir, moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 27 g
Kalorie 1507 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...