Ragoût de bœuf sur purée de céleri

Ragoût de bœuf sur purée de céleri

4.3 35 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • oignon coupé en deux
    1
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile végétale
    30 g
  • de viande de bœuf, morceaux à ragoût
    600 g
  • de champignons frais coupés en lamelles (5 mm)
    200 g
  • poivron rouge (150 g) coupé en dés (2 cm)
    1
  • de bouillon de légumes en pâte
    2 c. à café bombée
    2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de farine de graines de caroube
    1 c. à café
  • de moutarde
    2 c. à café
  • de paprika doux
    2 c. à soupe
  • de poivre, moulu
    ½ c. à café
  • de crème acidulée, 10 % de matières grasses
    150 g
  • de concentré de tomates
    100 g
  • d'eau
    150 g
  • de céleri-rave en morceaux
    400 g
  • de persil racine coupées en morceaux
    300 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    ¼ c. à café
  • de beurre coupé en morceaux
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 530 kcal / 2222 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...