Viande de bœuf et sa sauce crémeuse aux champignons

Viande de bœuf et sa sauce crémeuse aux champignons

4.6 42 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    40 g
  • de steak de filet de bœuf coupé en lanières (1 cm x 1 cm x 4 cm)
    600 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de champignons coupés en quatre (champignons de Paris p. ex.)
    250 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    10 g
  • de fond de bœuf
    ½ c. à café
    ½ cube de bouillon de boeuf
  • de crème
    200 g
  • de moutarde (moutarde de Dijon p. ex.)
    1 c. à café
  • d'eau
    30 g
  • persil frais haché pour parsemer
    un peu de
  • de cornichons (opcjonalnie) coupés en lanières
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 449 kcal / 1871 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...