![Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CCF7016A-E989-469F-B39D-A6666A7A04A0/Derivates/bda5aaa5-94e1-43c3-b759-f3489699e182.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 70 g de carottes, en morceaux (2-3 cm)
- 50 g de céleri-branche, en morceaux (2-3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'oignon
- 150 g de viande de bœuf hachée
- 150 g de viande de porc hachée
- 180 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 5 - 6 feuilles de basilic frais, lavées et séchées délicatement
- 100 g de concentré de tomate
- 200 g de coulis de tomates
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 feuille de laurier frais
- 320 g de pâte sèche, type pappardelle
- 300 g de ricotta fraîche
- 30 g de beurre en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2875 kJ / 687 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce à l’ail
15 Min
Hamburger et coleslaw
40min
Émincé de poulet Parmentier
1h 15 min
Stroganoff
45 分钟
Lasagnes classiques
2 godz. 5 min
Risotto bolognaise
45 分钟
Boulettes sur purée Parmentier
1 Std.
Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises
30 Min
Ragoût de bœuf
1h 50min
Gratin de cornettes
50 分钟
Spaghetti tomates et lardons
35min
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45 分钟