Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta

Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta

4.5 31 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux (2-3 cm)
    50 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de carottes en morceaux (2-3 cm)
    70 g
  • de céleri-branche en morceaux (2-3 cm)
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon
    30 g
  • de viande de bœuf hachée
    150 g
  • de viande de porc hachée
    150 g
  • d'eau
    180 g
  • de sel
    1 c. à café
  • feuilles de basilic frais lavées et séchées délicatement
    5 - 6
  • de concentré de tomate
    100 g
  • de coulis de tomates
    200 g
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    1 pincée
  • feuille de laurier frais
    1
  • de pâte sèche, type pappardelle
    320 g
  • de ricotta fraîche
    300 g
  • de beurre en morceaux (2 cm)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 687 kcal / 2875 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...