Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
350 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
350 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
120 - 170 g sera cheddar, ciemnego pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
270 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
748.7 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
2290.3 kJ /
547.4 kcal
Tłuszcz
39.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Węglowodany
35.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta porowo-serowa
1h 25min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1h
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
1h
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1h 20min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1h 20min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1h
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1h 15min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
1h 15min
Wrapy z serem halloumi
40min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Zapiekanka z tortellini
30min