Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
350 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
350 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
120 - 170 g sera cheddar, ciemnego pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
270 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
748.7 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
2290.3 kJ /
547.4 kcal
Tłuszcz
39.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Węglowodany
35.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 godz. 20 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
1 godz. 15 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Zapiekanka z tortellini
30 min