
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z tortellini
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera żółtego średnio twardego, np. goudy, edama, twardej mozzarelli, pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
200 g włoszczyzny np. marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
2 opakowania makaronu, świeżego, typu tortellini wegetariańskiego (po 250 g każde)
-
150 - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
764.4 kcal /
3198.2 kJ
Białko
29.6 g
Tłuszcz
40.6 g
Węglowodany
72.3 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
23.3 g
Sód
1473.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Kalafior tikka masala
30 min
Mac'n'cheese
50 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min