
Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
dyni Hokkaido pokrojonej w 2,5 cm kostkę500 g
-
główka czosnku mała, w całości1
-
oliwy z oliwek plus 2 łyżki5 g
-
soli plus 2 szczypty1 ½ łyżeczki
-
wody1200 g
-
makaronu, suchego wstążki cięte, Lubella270 g
-
tymianku, suszonego¼ łyżeczki
-
suszonych płatków chili¼ - ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu30 g
-
sera gorgonzola, łagodnego (ok. 150 g), pokrojonego na kawałki1 opakowanie
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół20
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
529.1 kcal /
2213.5 kJ
Białko
18.1 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
71.6 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
1296.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska