
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
salami w plastrach100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0,5 cm paski200 g
-
makaronu, suchego, krótkiego (np. penne)250 g
-
sera żółtego np. gouda, edam, cheddar, pokrojonego na kawałki50 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
śmietany UHT, 18% tłuszczu500 g
-
jajka2
-
przecieru pomidorowego, typu passata800 g
-
soczewicy z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej400 g
-
mieszanych ziół, suszonych2 łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liście bazylii, świeże do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
767.4 kcal /
3210.9 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
48.3 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
25.3 g
Sód
944.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska