Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka z surimi (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
130 g marchewki z odciętymi końcami
-
200 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
-
75 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
100 g paluszków surimi w całości
-
40 g majonezu japońskiego (kewpie), (patrz wskazówka)40 g majonezu
-
10 g ziaren sezamu, prażonych
-
½ łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g sosu sojowego
-
5 g mirinu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
520.7 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1252.7 kJ /
299.4 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Tarta z różami z jabłek (TM5)
2 godz. 50 min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
45 min
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1 godz. 50 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min