Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)

Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)

4.4 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonego buraka pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    130 g
  • pasternaku w razie potrzeby przekrojonego wzdłuż na pół
    130 g
    130 g korzeni pietruszki, w razie potrzeby przekrojonej wzdłuż na pół
  • batata pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    130 g
  • ząbki czosnku
    2
  • jajka
    2
  • mąki pszennej
    70 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Sos koperkowo-pietruszkowy
  • koperku, świeżego tylko liście
    5 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
    200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu, (patrz wskazówka)
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 265.7 kcal / 1111.5 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 31.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 978.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...