Urządzenia i Akcesoria
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
130 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
130 g korzeni pietruszki, w razie potrzeby przekrojonej wzdłuż na pół130 g pasternaku w razie potrzeby przekrojonego wzdłuż na pół
-
130 g batata pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
2 jajka
-
70 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos koperkowo-pietruszkowy
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu, (patrz wskazówka)200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
978.3 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1111.5 kJ /
265.7 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
31.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6, TM7)
15 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Sałatka tabbouleh
1 godz. 40 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min