
Urządzenia i Akcesoria
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonego buraka pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika130 g
-
pasternaku w razie potrzeby przekrojonego wzdłuż na pół130 g
-
batata pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika130 g
-
ząbki czosnku2
-
jajka2
-
mąki pszennej70 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Sos koperkowo-pietruszkowy
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265.7 kcal /
1111.5 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
31.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
978.3 mg