Urządzenia i Akcesoria
Tarta z różami z jabłek (TM5)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
80 g cukru
-
120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
210 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 żółtka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Jabłka
-
4 - 6 jabłek twardych (łącznie ok. 1000 g, patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
150 g cukru
Pieczenie i krem budyniowy
-
40 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
masło do natłuszczenia
-
80 g cukru
-
5 - 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
5 żółtek
-
35 g skrobi kukurydzianej35 g skrobi ziemniaczanej
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.2 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1525.4 kJ /
364.6 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
61.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Tarta porowo-serowa
1 godz. 25 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
52 godz.
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 godz. 15 min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min