Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
20 g orzechów laskowych
-
20 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
50 g moreli suszonych, bez pestek, pokrojonych w 1 cm plastry150 g moreli pokrojonych w 1 cm plastry
-
10 g masła
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
80 g kostek boczku
-
15 g oliwy z oliwek
-
400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
ser parmezan w płatkach, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
233.3 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1189.6 kJ /
284.3 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 h 30 min
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 h
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i sosem koperkowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 h 10 min