Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
20 g orzechów laskowych
-
20 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
50 g moreli suszonych, bez pestek, pokrojonych w 1 cm plastry150 g moreli pokrojonych w 1 cm plastry
-
10 g masła
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
80 g kostek boczku
-
15 g oliwy z oliwek
-
400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
ser parmezan w płatkach, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
233.3 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1189.6 kJ /
284.3 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min