
Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka z surimi (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki z odciętymi końcami250 g
-
ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół400 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 mała puszka)150 g
-
paluszków surimi w całości200 g
-
majonezu80 g
-
ziaren sezamu, prażonych20 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
sosu sojowego20 g
-
mirinu (opcjonalnie)10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
298.4 kcal /
1248.4 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
519 mg