Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
Składniki
-
250 g marchewki z odciętymi końcami
-
400 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
-
200 g paluszków surimi w całości
-
80 g majonezu japońskiego (kewpie), (patrz wskazówka)80 g majonezu
-
20 g ziaren sezamu, prażonych
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
10 g mirinu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
45 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 min
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
1 godz. 40 min