Japońska sałatka z surimi (TM6)

Japońska sałatka z surimi (TM6)

4.3 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki z odciętymi końcami
    250 g
  • ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
    400 g
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
    150 g
  • paluszków surimi w całości
    200 g
  • majonezu
    80 g
    80 g majonezu japońskiego (kewpie), (patrz wskazówka)
  • ziaren sezamu, prażonych
    20 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • sosu sojowego
    20 g
  • mirinu (opcjonalnie)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 298.4 kcal / 1248.4 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 519 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...