Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
-
10 g mieszanych ziół, świeżych, tylko liście10 g koperku, świeżego tylko liście
Naleśniki z wątróbką
-
600 g wątróbek drobiowych bez żyłek
-
2 jajka
-
50 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
Nadzienie
-
160 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oleju
-
85 g ketchupu
-
100 g majonezu (patrz wskazówka)
Składanie
-
50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
-
1 łyżka majonezu (ok. 20 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19 g
Kalorie
1362 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20 min
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Tatar ze śledzia
10 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Kiszka ziemniaczana
4 godz. 20 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min
Kotlety z wątróbki
35 min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 godz. 40 min