
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
Naleśniki z wątróbką
-
wątróbek drobiowych bez żyłek600 g
-
jajka2
-
mąki pszennej50 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
olej do smażenia
Nadzienie
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki160 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku3
-
oleju40 g
-
ketchupu85 g
-
majonezu (patrz wskazówka)100 g
Składanie
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę50 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę50 g
-
majonezu (ok. 20 g)1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
325 kcal /
1362 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Chrust z ziemniaków (TM5)
25 min
Bułki na parze
2 godz.
Czebureki
2 godz. 35 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2 godz. 15 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM6)
1 godz. 15 min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Naleśnikowy makaron
55 min
Pielmieni
1 godz. 10 min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55 min