Urządzenia i Akcesoria
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
-
600 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
40 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 jajka
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
olej do smażenia
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
243.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
350.1 kJ /
83.7 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Pistacjowa matcha latte
20 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Serowe gofry z kurczaka (low carb)
25 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min