
Urządzenia i Akcesoria
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
-
600 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
40 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 jajka
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
olej do smażenia
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
83.7 kcal /
350.1 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
243.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 godz. 20 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min