Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
TM5 TM6

Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)

3.0 (4 oceny)

Składniki

  • 600 g batatów, podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 40 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 2 jajka
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    lub 20 g skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka ziaren sezamu, białego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ½ łyżki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • olej, do smażenia
  • kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
350.1 kJ / 83.7 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
15.9 g
Tłuszcz
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
2.5 g
Sód
243.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy