
Urządzenia i Akcesoria
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk
Składniki
-
batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
cebuli dymki pokrojonej na kawałki40 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 - 15 g
-
jajka2
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
ziaren sezamu, białego1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
curry, mielonego½ łyżeczki
-
przyprawy garam masala (patrz wskazówka)½ łyżki
-
olej do smażenia
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
83.7 kcal /
350.1 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
243.4 mg