Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)

Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)

3.6 8 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 sztuk

Składniki

  • batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    600 g
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • cebuli dymki pokrojonej na kawałki
    40 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 - 15 g
  • jajka
    2
  • skrobi ziemniaczanej
    20 g
    20 g skrobi kukurydzianej
  • ziaren sezamu, białego
    1 łyżka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • curry, mielonego
    ½ łyżeczki
  • przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
    ½ łyżki
  • olej do smażenia
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 83.7 kcal / 350.1 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 1.3 g
Węglowodany 15.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 243.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...