Sałatka sushi

Sałatka sushi

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 porcję

Składniki

  • 75 g ryżu do sushi
  • 15 g octu ryżowego
  • 5 g cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli plus dwie szczypty
  • 1000 g wody
  • 1 łyżka serka kremowego
  • ½ awokado pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 50 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 1,5 cm kostkę (sashimi, patrz wskazówka)
    50 g wędzonego łososia, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 25 - 30 g ogórka ze skórą, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki ziaren sezamu, białego
  • ¼ łyżeczki ziaren sezamu, czarnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 627.6 kcal / 2626 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 75.7 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 4792.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...