
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka sushi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 porcję
Składniki
-
75 g ryżu do sushi
-
15 g octu ryżowego
-
5 g cukru
-
1 ½ łyżeczki soli plus dwie szczypty
-
1000 g wody
-
1 łyżka serka kremowego
-
½ awokado pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
50 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 1,5 cm kostkę (sashimi, patrz wskazówka)
-
25 - 30 g ogórka ze skórą, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 łyżka sosu sojowego
-
¼ łyżeczki ziaren sezamu, białego
-
¼ łyżeczki ziaren sezamu, czarnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
627.6 kcal /
2626 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
75.7 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
4792.9 mg