
Urządzenia i Akcesoria
Sushi tacos
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
Gotowanie ryżu
-
200 g ryżu do sushi
-
1000 g wody
-
3 łyżki octu ryżowego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki soli
Krem z awokado i wasabi
-
40 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki pasty wasabi
-
2 - 3 szczypty soli
Majonez sriracha
-
25 g imbiru marynowanego, do sushi odsączonego, drobno posiekanego
-
15 - 20 g sosu sriracha
-
50 g majonezu
-
2 szczypty cukru
Smażenie i dekoracja
-
8 płatów wodorostów nori
-
80 g wody mineralnej, gazowanej
-
40 g mąki pszennej
-
1 białko
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
2 szczypty soli
-
olej do smażenia
-
200 g łososia wędzonego na zimno pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
sałatka z wodorostów wakame do podania (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
kawior z łososia (opcjonalnie) do dekoracji
-
ziarna sezamu do dekoracji
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
323.9 kcal /
1355 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
37.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
763.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Sushi temaki
1 godz. 30 min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Pistacjowa matcha latte
20 min
Paella z owocami morza
50 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min