Sushi z surimi i serkiem kremowym

Sushi z surimi i serkiem kremowym

4.9 1.2K ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk

Składniki

  • 1200 g wody
  • 250 g ryżu do sushi
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¾ łyżeczki soli
  • 120 g paluszków surimi przekrojonych na pół
  • 80 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 1 łyżka sosu sriracha
  • 200 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki
  • awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 0,5 szt.)
  • 4 płaty wodorostów nori
  • sos sojowy ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 37 kcal / 156 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...