
Urządzenia i Akcesoria
Sushi z surimi i serkiem kremowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 sztuk
Składniki
-
1200 g wody
-
250 g ryżu do sushi
-
2 łyżki octu ryżowego
-
1 łyżeczka cukru
-
¾ łyżeczki soli
-
120 g paluszków surimi przekrojonych na pół
-
80 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
1 łyżka sosu sriracha
-
200 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki
-
awokado ilość do nadziania sushi, pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 0,5 szt.)
-
4 płaty wodorostów nori
-
sos sojowy ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
37 kcal /
156 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska