Sushi z surimi i serkiem kremowym
TM5 TM6

Sushi z surimi i serkiem kremowym

4.9 (1.1K ocen)

Składniki

  • 250 g ryżu do sushi
  • 1200 g wody
  • 20 g octu ryżowego, plus 2 łyżki do zaprawy
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¾ łyżeczki soli
  • 120 g paluszków surimi, przekrojonych na pół
  • 80 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżka sosu sriracha
  • 200 g ogórka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki
  • 4 płaty wodorostów nori
  • awokado, ilość do nadziania sushi, pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 0,5 szt.)
  • sos sojowy, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
156 kJ / 37 kcal
Białko
1.2 g
Węglowodany
5.5 g
Tłuszcz
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy