
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 20 g mleka
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 150 g liści szpinaku, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ½ ząbka czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 plastrów szynki parmeńskiej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 766.1 kJ / 183.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 332 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta śródziemnomorska
15 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min