Deska masła z pesto szpinakowym
TM6 TM5

Deska masła z pesto szpinakowym

4.9 (740 ocen)

Składniki

  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 20 g mleka
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 150 g liści szpinaku, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ½ ząbka czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 plastrów szynki parmeńskiej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
766.1 kJ / 183.1 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
2.3 g
Tłuszcz
17.5 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
0.3 g
Sód
332 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy