
Urządzenia i Akcesoria
Deska masła z pesto szpinakowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej500 g
-
mleka20 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych40 g
-
liści szpinaku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji150 g
-
ząbka czosnku½
-
oliwy z oliwek60 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
szynki parmeńskiej10 plastrów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
183.1 kcal /
766.1 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
2.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
332 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6)
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Sałatka sushi
1 godz. 15 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min
Pasta śródziemnomorska
15 min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min