Deska masła z pesto szpinakowym

Deska masła z pesto szpinakowym

4.9 877 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji

Składniki

  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
  • 20 g mleka
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 150 g liści szpinaku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ½ ząbka czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 plastrów szynki parmeńskiej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 332 mg
Białko 5 g
Kalorie 766.1 kJ / 183.1 kcal
Tłuszcz 17.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...