Urządzenia i Akcesoria
Sushi temaki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
15 g octu ryżowego
-
15 g cukru
-
1 płaska łyżeczka soli
-
200 g ryżu do sushi
-
10 krewetek, surowych, dużych, obranych
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
5 płatów wodorostów nori przekrojonych wzdłuż na pół
-
½ marchewki pokrojonej w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
-
¼ ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
-
½ awokado pokrojonego w 3-4 mm paski
-
pasta wasabi do podania
-
sos sojowy do podania
-
imbir marynowany, do sushi do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
109.4 kcal /
459.6 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
384.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sushi nigiri
1 godz.
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Sałatka sushi
1 godz. 15 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Ryż do sushi
1 godz.
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Paella z owocami morza
50 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min