Urządzenia i Akcesoria
Sushi temaki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
15 g octu ryżowego
-
15 g cukru
-
1 płaska łyżeczka soli
-
200 g ryżu do sushi
-
10 krewetek, surowych, dużych, obranych
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
5 płatów wodorostów nori przekrojonych wzdłuż na pół
-
½ marchewki pokrojonej w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
-
¼ ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
-
½ awokado pokrojonego w 3-4 mm paski
-
pasta wasabi do podania
-
sos sojowy do podania
-
imbir marynowany, do sushi do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
384.3 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
459.6 kJ /
109.4 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż do sushi
1 godz.
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Bento z onigiri i omletem
1 godz. 15 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Sushi nigiri
1 godz.
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min