Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową

Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową

4.6 70 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sosu sojowego
    30 g
  • octu ryżowego
    30 g
  • oleju sezamowego
    30 g
  • wody
    1230 g
  • cukru
    10 g
  • ziaren sezamu, czarnego
    1 łyżka
  • suszonych płatków chili
    ½ łyżeczki
  • fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi (patrz wskazówka)
    200 g
    200 g łososia wędzonego na zimno, w kawałku
  • czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
    120 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 łyżeczka
  • komosy ryżowej (quinoa) czarnej lub białej
    150 g
  • dyni np. piżmowej, hokkaido, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • fasoli edamame, mrożonej (patrz wskazówka)
    100 g
    100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • mango, dojrzałe
    1
  • awokado dojrzałe
    1
  • zielona cebulka ze szczypiorkiem
    1
  • orzechów nerkowca
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 570.9 kcal / 2388.4 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 30.4 g
Węglowodany 55.1 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 1051.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...