
Urządzenia i Akcesoria
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sosu sojowego30 g
-
octu ryżowego30 g
-
oleju sezamowego30 g
-
wody1230 g
-
cukru10 g
-
ziaren sezamu, czarnego1 łyżka
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi (patrz wskazówka)200 g
-
czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki120 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
komosy ryżowej (quinoa) czarnej lub białej150 g
-
dyni np. piżmowej, hokkaido, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
fasoli edamame, mrożonej (patrz wskazówka)100 g
-
mango, dojrzałe1
-
awokado dojrzałe1
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem1
-
orzechów nerkowca4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
570.9 kcal /
2388.4 kJ
Białko
23.1 g
Tłuszcz
30.4 g
Węglowodany
55.1 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
1051.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min