Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
TM6 TM5

Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową

4.5 (59 ocen)

Składniki

  • 30 g sosu sojowego
  • 30 g octu ryżowego
  • 30 g oleju sezamowego
  • 1230 g wody
  • 10 g cukru
  • 1 łyżka ziaren sezamu, czarnego
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, jakości sashimi (patrz wskazówka)
    lub 200 g łososia wędzonego na zimno, w kawałku
  • 120 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g komosy ryżowej (quinoa), czarnej lub białej
  • 200 g dyni, np. piżmowej, hokkaido, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia
  • 100 g fasoli edamame, mrożonej (patrz wskazówka)
    lub 100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • 1 mango, dojrzałe
  • 1 awokado, dojrzałe
  • 1 zielona cebulka ze szczypiorkiem
  • 4 łyżki orzechów nerkowca

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2388.4 kJ / 570.9 kcal
Białko
23.1 g
Węglowodany
55.1 g
Tłuszcz
30.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
10.1 g
Sód
1051.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy