
Urządzenia i Akcesoria
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sosu sojowego
-
30 g octu ryżowego
-
30 g oleju sezamowego
-
1230 g wody
-
10 g cukru
-
1 łyżka ziaren sezamu, czarnego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi (patrz wskazówka)
-
120 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g komosy ryżowej (quinoa) czarnej lub białej
-
200 g dyni np. piżmowej, hokkaido, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
100 g fasoli edamame, mrożonej (patrz wskazówka)
-
1 mango, dojrzałe
-
1 awokado dojrzałe
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem
-
4 łyżki orzechów nerkowca
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
570.9 kcal /
2388.4 kJ
Białko
23.1 g
Tłuszcz
30.4 g
Węglowodany
55.1 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
1051.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska