Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami

3.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 porcję

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 jajko
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 25 g marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
  • 30 g białych szparagów ze słoika, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 25 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki
  • ¼ ząbka czosnku
  • ½ gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 10 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 5 g czerwonego octu winnego
  • 2 szczypty soli
  • ⅓ puszki tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 40 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 863.7 mg
Białko 28.9 g
Kalorie 1714.9 kJ / 409.9 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 24.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...