Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 porcję
Składniki
-
1000 g wody
-
1 jajko
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
25 g marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
-
30 g białych szparagów ze słoika, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
25 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki
-
¼ ząbka czosnku
-
½ gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
10 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g zielonych oliwek, bez pestek
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g czerwonego octu winnego
-
2 szczypty soli
-
⅓ puszki tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 40 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
863.7 mg
Białko
28.9 g
Kalorie
1714.9 kJ /
409.9 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
24.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKI I DRESSINGI
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
50 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Smoothie bowl z orzechami i ziarnem kakaowca
2 godz. 10 min
Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
30 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Smoothie bowl z jagodami acai
10 min