
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos jogurtowy
- 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
- 180 g jogurtu naturalnego
- 10 g miodu
- 3 szczypty soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Rumienienie łososia
- 20 g oliwy z oliwek
- 200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 4 cm kawałki, osuszonego ręcznikiem papierowym
Kanapka
- 25 g rukoli
- 8 kromek chleba pełnoziarnistego
- 4 łyżeczki serka kremowego śmietankowego
- 1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
- sól do oprószenia
- pieprz czarny, mielony do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 443 kcal / 1852 kJ
- Białko
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Sód
- 479.5 mg