Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 sztuki
Składniki
Sos jogurtowy
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
180 g jogurtu naturalnego
-
10 g miodu
-
3 szczypty soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Rumienienie łososia
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 4 cm kawałki, osuszonego ręcznikiem papierowym
Kanapka
-
25 g rukoli
-
8 kromek chleba pełnoziarnistego
-
4 łyżeczki serka kremowego śmietankowego
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
479.5 mg
Białko
19.7 g
Kalorie
1852 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
45 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
10 min
Wrapy caprese
10 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min