Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą

Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą

4.5 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 sztuki

Składniki

Sos jogurtowy
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • 10 g miodu
  • 3 szczypty soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Rumienienie łososia
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 4 cm kawałki, osuszonego ręcznikiem papierowym
Kanapka
  • 25 g rukoli
  • 8 kromek chleba pełnoziarnistego
  • 4 łyżeczki serka kremowego śmietankowego
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 479.5 mg
Białko 19.7 g
Kalorie 1852 kJ / 443 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...