
Urządzenia i Akcesoria
Piernikowy pudding chia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
śliwek suszonych, bez pestek40 g
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką plus dodatkowa ilość do dekoracji30 g
-
amarantusa, ekspandowanego plus dodatkowa ilość do dekoracji2 łyżki
-
napoju migdałowego (patrz wskazówka)400 g
-
nasion chia40 g
-
syropu klonowego40 - 50 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego1 płaska łyżeczka
-
korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM¾ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
gorzka czekolada, o zawartości min. 60% kakao pokrojona na kawałki, do dekoracji
-
laski cynamonu przełamane na pół, do dekoracji2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
220.5 kcal /
923 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
80.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4 godz. 30 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Kakaowe mini galette z gruszkami
1 godz. 30 min
Budyń kokosowy z malinami
15 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Zielony omlet na białkach
35 min
Nocna owsianka jogurtowa z owocami
8 godz. 10 min