Urządzenia i Akcesoria
Piernikowy pudding chia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
40 g śliwek suszonych, bez pestek
-
30 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 łyżki amarantusa, ekspandowanego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
40 g nasion chia
-
40 - 50 g syropu klonowego
-
1 płaska łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
¾ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
gorzka czekolada, o zawartości min. 60% kakao pokrojona na kawałki, do dekoracji
-
2 laski cynamonu przełamane na pół, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
80.3 mg
Białko
5 g
Kalorie
923 kJ /
220.5 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 godz. 30 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Biało-czerwony deser
7 godz.
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 godz. 40 min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem
20 min