Urządzenia i Akcesoria
Piernikowy pudding chia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
40 g śliwek suszonych, bez pestek
-
30 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 łyżki amarantusa, ekspandowanego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
40 g nasion chia
-
40 - 50 g syropu klonowego
-
1 płaska łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
¾ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
gorzka czekolada, o zawartości min. 60% kakao pokrojona na kawałki, do dekoracji
-
2 laski cynamonu przełamane na pół, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
80.3 mg
Białko
5 g
Kalorie
923 kJ /
220.5 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Budyń kokosowy z malinami
15 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Angielskie ciasto z bakaliami i marcepanem (Simnel cake)
3 godz.
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Jogurt matcha z granolą i grejpfrutem
35 min
Omlet austriacki z sosem truskawkowym
1 godz.
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Lody zabajone
9 godz. 15 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Kokosowy koktajl z twarogiem
10 min
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8 godz. 10 min