Urządzenia i Akcesoria
Tort Czarny Las
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porcji
Składniki
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
200 g mąki pszennej najlepiej przesianej
-
40 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego, najlepiej przesianego40 g kakao naturalnego, niesłodzonego najlepiej przesianego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
1000 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g cukru pudru
-
2 opakowania gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao (200 g)
-
2 słoiki wiśni amarena, w syropie bez pestek (400 g każdy, waga po odsączeniu 440 g łącznie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
84.4 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2962.7 kJ /
708.1 kcal
Tłuszcz
41.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
24.5 g
Węglowodany
75.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 godz.
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 godz.
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Tort
3 godz. 10 min
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min