
Urządzenia i Akcesoria
Tort
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
16 porcji
Składniki
Biszkopt
-
8 jajek
-
240 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
240 g mąki pszennej tortowej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
2 szczypty soli
Krem i nasączanie biszkoptu
-
50 - 70 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
180 g wody
-
500 g owoców jagodowych, świeżych np. malin, jeżyn, borówek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
700 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
700 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
80 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
489.4 kcal /
2047.6 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
33.7 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Sód
230.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska