
Urządzenia i Akcesoria
Tort
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
16 porcji
Składniki
Biszkopt
-
jajek8
-
cukru240 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki pszennej tortowej240 g
-
proszku do pieczenia (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli2 szczypty
Krem i nasączanie biszkoptu
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 - 70 g
-
wody180 g
-
owoców jagodowych, świeżych np. malin, jeżyn, borówek, plus dodatkowa ilość do dekoracji500 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki700 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki700 g
-
cukru pudru80 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
489.4 kcal /
2047.6 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
33.7 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Sód
230.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska