
Urządzenia i Akcesoria
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
Przygotowanie 2 godz. 30 min
Czas całkowity 48 godz.
16 porcji
Składniki
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
-
mąki ryżowej, białej (patrz wskazówka)90 g
-
skrobi ziemniaczanej80 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego (opcjonalnie)1 łyżeczkę
-
migdałów, w płatkach60 g
-
jajek8
-
cukru200 g
Frużelina tropikalna
-
mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki (ok. 1 szt.)300 g
-
marakuja tylko miąższ1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
zimnej wody2 łyżki
-
skrobi ziemniaczanej1 czubata łyżeczka
Krem kokosowy
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki400 g
-
śmietany, 36% tłuszczu mocno schłodzonej (patrz wskazówka)250 g
-
cukru pudru60 g
-
likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)20 - 25 g
-
wiórków kokosowych80 g
Przełożenie
-
wody mineralnej, niegazowanej250 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
mango, dojrzałego pokrojonego w 1-2 cm kostkę150 g
Masa maślana z mlekiem skondensowanym
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki400 g
-
barwnika spożywczego białego (opcjonalnie, patrz wskazówka)1 - 2 łyżeczki
-
mleka skondensowanego, słodzonego350 g
-
mini bezy (opcjonalnie) do dekoracji
-
pralinki kokosowe, typu Raffaelo® (opcjonalnie) bezglutenowych, do dekoracji
-
wiórków kokosowych do dekoracji4 - 5 łyżek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
608.4 kcal /
2545.4 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
45.6 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
27.5 g
Sód
172.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska