Urządzenia i Akcesoria
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
16 porcji
Składniki
-
150 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 - 30 g mleka (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.4 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
369.9 kJ /
88.4 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.