
Urządzenia i Akcesoria
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 48 godz.
16 porcji
Składniki
Biszkopt czekoladowy
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
jajek8
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki pszennej200 g
-
kakao25 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
soli2 szczypty
Żelka z czarnej porzeczki
-
czarnych porzeczek, świeżych400 g
-
cukru100 g
-
wody3 łyżki
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki500 g
-
masła orzechowego schłodzonego, podzielonego na kawałki270 g
-
masy kajmakowej schłodzonej, podzielonej na kawałki180 g
Przełożenie
-
czarnej herbaty, zaparzonej niezbyt mocnej250 - 300 g
Drip czekoladowy i dekoracja
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
mleka (opcjonalnie)10 - 30 g
-
rurki waflowe pralinki, czekoladki itp., do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
538.5 kcal /
2253 kJ
Białko
12.6 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
50.6 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
219.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska