Urządzenia i Akcesoria
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 14 godz.
12 porcji
Składniki
Biszkopt
-
150 g mąki pszennej tortowej typu 450
-
30 g skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
5 jajek, rozmiar L
-
180 g cukru
Rozdrabnianie ciastek i frużelina
-
5 ciastek Oreo® lub markizów
-
180 g wiśni, mrożonych, bez pestek180 g malin, mrożonych
-
2 łyżki cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
4 łyżki wody
Przełożenie i nasączenie
-
150 g wody mineralnej, niegazowanej
-
2 łyżeczki cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
35 g cukru
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)
Tynk
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
200 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
15 g cukru
-
1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Czekoladowy drip
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 - 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
ciastka Oreo® lub markizy, do dekoracji
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
330.9 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
2739.6 kJ /
654.8 kcal
Tłuszcz
48.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
27.4 g
Węglowodany
47.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem Oreo® do tortów
14 godz.
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.